
Kalfsnier met rode wijnboter.
Kalfsnier met rode wijnboter is een verfijnd gerecht waarbij de delicate smaak van kalfsnier perfect samengaat met de rijke tonen van rode wijnboter.
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Ingredients
- 600 gram zonder vet kalfsnier, gespoeld
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 middelgrote sjalotten zonder schil en “beetgaar” gekookt
- 4 toefjes waterkers
- rode wijnboter
- zout en peper uit de molen
- 4 vleespennen
Instructions
- Maak de nieren schoon, halveer ze in de lengte, verwijder de harde pees en rijg ze om en om met de “beetgaar” gekookte sjalotten aan vleespennen.
- Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk het vlees en de sjalotten aan de pennen rondom met een kwastje olijfolie en gril ze op een niet te hoog vuur mooi bruin en nèt gaar van binnen.
- Bestrooi het geheel met zout en versgemalen peper en serveer bij elke vleespen een toefje waterkers en een plakje rode wijnboter (roomboter vermengen met gesnipperde ui, geperste knoflook, ingekookte rode wijn en zout en peper).
- Lekker met couscous en auberginesalade.
Trefwoord kalfsnier