
Kalfsniertjes met witte wijnsaus.
Kalfsniertjes met witte wijnsaus is een gerecht waarin de malse, verfijnde textuur van kalfsniertjes perfect wordt aangevuld door een romige en aromatische saus .
Voorbereidingstijd 4 uur uur
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 30 minuten min
Ingredients
- 2 stuks kalfsnier
- 4 sjalotjes
- 1/8 liter witte wijn
- 7 eetlepels boter
- mosterd
- 1 à 2 theelepels citroensap
- 3 eetlepels peterselie
- zout en versgemalen peper
Instructions
- Was de niertjes en laat ze 4 uur in koud water met iets zout schoon weken.
- Ververs het water regelmatig.
- Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier.
- Verwijder daarna vliezen en vet.
- Verhit 3 eetlepels boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de niertjes in ca. 15 minuten bruin en gaar.
- Leg de niertjes op een bord en houd ze warm in de oven.
- Voeg 1 eetlepel boter aan de bakboter in de pan toe en fruit hierin de fijngehakte sjalotten.
- Voeg witte wijn toe en laat de saus goed inkoken (maak de bakrestjes los).
- Neem de resterende eetlepels boter en meng hier de mosterd door.
- Neem de pan van het vuur en roer de mosterdboter in kleine hoeveelheden door het vocht.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Snijd de niertjes in schijven en leg ze in de saus.
- Verwarm het geheel kort.
- Daarna op het bord serveren en garneren met peterselie en wat rode paprika-snippertjes voor de kleur.
- Lekker met krieltjes en haricots verts of groene asperges.
Trefwoord kalfsnier