Kalfsniertjes met witte wijnsaus.

Kalfsniertjes met witte wijnsaus is een gerecht waarin de malse, verfijnde textuur van kalfsniertjes perfect wordt aangevuld door een romige en aromatische saus .

Kalfsniertjes met witte wijnsaus.

Kalfsniertjes met witte wijnsaus is een gerecht waarin de malse, verfijnde textuur van kalfsniertjes perfect wordt aangevuld door een romige en aromatische saus .
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten

Ingredients
  

  • 2 stuks kalfsnier
  • 4 sjalotjes
  • 1/8 liter witte wijn
  • 7 eetlepels boter
  • mosterd
  • 1 à 2 theelepels citroensap
  • 3 eetlepels peterselie
  • zout en versgemalen peper

Instructions
 

  • Was de niertjes en laat ze 4 uur in koud water met iets zout schoon weken.
  • Ververs het water regelmatig.
  • Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verwijder daarna vliezen en vet.
  • Verhit 3 eetlepels boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de niertjes in ca. 15 minuten bruin en gaar.
  • Leg de niertjes op een bord en houd ze warm in de oven.
  • Voeg 1 eetlepel boter aan de bakboter in de pan toe en fruit hierin de fijngehakte sjalotten.
  • Voeg witte wijn toe en laat de saus goed inkoken (maak de bakrestjes los).
  • Neem de resterende eetlepels boter en meng hier de mosterd door.
  • Neem de pan van het vuur en roer de mosterdboter in kleine hoeveelheden door het vocht.
  • Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Snijd de niertjes in schijven en leg ze in de saus.
  • Verwarm het geheel kort.
  • Daarna op het bord serveren en garneren met peterselie en wat rode paprika-snippertjes voor de kleur.
  • Lekker met krieltjes en haricots verts of groene asperges.
Trefwoord kalfsnier
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven