Kalfsoester met duxelles.

Kalfsoester met duxelles is een gerecht waarin de kalfsoester wordt gecombineerd met fijngehakte paddenstoelen, sjalotten en kruiden – de klassieke duxelles.

Kalfsoester met duxelles.

Kalfsoester met duxelles is een verfijnd en aromatisch gerecht waarin de malse kalfsoester wordt gecombineerd met een rijke vulling van fijngehakte paddenstoelen, sjalotten en kruiden – de klassieke duxelles.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingredients
  

  • 4 stuks à 150 gram kalfsoester
  • 80 gram boter
  • 2 grote uien
  • 4 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels madera
  • 1 glas witte wijn
  • 1 deciliter kalfsfond
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Instructions
 

  • Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Pel en snipper de sjalotjes, uien en knoflook fijn.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Dep de oesters droog en bestrooi ze met peper en zout.
  • Verhit de boter in een grote pan, laat goed uitbruisen, leg dan de oesters erin en bak ze in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin.
  • Haal de oesters uit de pan en laat ze op een warme plaats rusten.
  • Voeg ui, sjalotjes en knoflook toe aan de braadboter en bak deze ca. 2 minuten.
  • Voeg de champignons toe en gaar totdat alle vocht is verdwenen.
  • Voeg paprikapoeder, madera, wijn en kalfsfond toe en laat deze duxelles iets inkoken.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout en lepel het op warme borden.
  • Snijd het vlees in plakjes en leg deze op de duxelles.
  • Lekker met groene asperges en bloemige aardappelen.
Trefwoord kalfsoester
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven