
Kalfsoester met duxelles.
Kalfsoester met duxelles is een verfijnd en aromatisch gerecht waarin de malse kalfsoester wordt gecombineerd met een rijke vulling van fijngehakte paddenstoelen, sjalotten en kruiden – de klassieke duxelles.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 4 stuks à 150 gram kalfsoester
- 80 gram boter
- 2 grote uien
- 4 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 250 gram champignons
- 4 eetlepels madera
- 1 glas witte wijn
- 1 deciliter kalfsfond
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Instructions
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Pel en snipper de sjalotjes, uien en knoflook fijn.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Dep de oesters droog en bestrooi ze met peper en zout.
- Verhit de boter in een grote pan, laat goed uitbruisen, leg dan de oesters erin en bak ze in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin.
- Haal de oesters uit de pan en laat ze op een warme plaats rusten.
- Voeg ui, sjalotjes en knoflook toe aan de braadboter en bak deze ca. 2 minuten.
- Voeg de champignons toe en gaar totdat alle vocht is verdwenen.
- Voeg paprikapoeder, madera, wijn en kalfsfond toe en laat deze duxelles iets inkoken.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en lepel het op warme borden.
- Snijd het vlees in plakjes en leg deze op de duxelles.
- Lekker met groene asperges en bloemige aardappelen.
Trefwoord kalfsoester