
Kalfsoester met groentetagliatelle en rucola.
Kalfsoester met groentetagliatelle en rucola is een licht en verfijnd gerecht waarin de malse kalfsoester perfect samengaat met de frisse en kleurrijke groentetagliatelle.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 4 stuks kalfsoester
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 200 gram dunne wortelreepjes
- 100 gram preireepjes
- 150 gram rucola
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- peper en zout
Instructions
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Verwarm een grillpan tot deze goed heet is.
- Bestrijk de oesters rondom met iets van de olijfolie en gril ze om en om in ruitvorm.
- Neem de oesters van de grill, bestrooi ze met peper en zout en gaar ze in ca. 12 minuten in een oven van 200 °C.
- Houd het vlees warm op een lauwwarme plaats van ca. 60 °C.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Verhit de rest van de olie, fruit hierin ui, wortel en prei en breng op smaak met peper en zout.
- Rangschik het groentemengsel op warme borden.
- Lepel de balsamicoazijn erover en leg de kalfsoesters hierop.
- Bestrooi het gerecht met de kaas en rucola.
- Lekker met een kruidendressing gemaakt van verse kruiden en fijngesneden rucola.
Trefwoord kalfsoester