Kalfsossobuco op z’n Italiaans.

Kalfsossobuco op z’n Italiaans is een klassiek gerecht waarin kalfsschenkel langzaam wordt gestoofd in een rijke, aromatische saus.

Kalfsossobuco op z’n Italiaans.

Kalfsossobuco op z’n Italiaans is een klassiek gerecht waarin kalfsschenkel langzaam wordt gestoofd in een rijke, aromatische saus.
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur

Ingredients
  

  • 4 stuks plakken kalfsschenkel
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 ontvelde tomaten fijngesneden
  • 1 wortel fijngesneden
  • 1/2 middelgrote ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook met schil
  • 1 eetlepel peterselie grof gehakt
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 1 laurierblad
  • oregano en tijm
  • zout en peper uit de molen

Instructions
 

  • Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, wortel en knoflook.
  • Bestrooi de schenkels rondom met zout, peper en bloem.
  • Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de schenkels om en om goudbruin.
  • Neem de schenkels uit de pan en leg ze op de groenten in de braadpan.
  • Giet de olijfolie uit de pan, voeg witte wijn toe en kook de aanzetsels in de pan los.
  • Voeg vleesbouillon, tomaat, peterselie en kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
  • Giet alles over de schenkels en laat het gedurende 2 uur onder regelmatig bedruipen in de oven verder garen.
  • Serveer de ossobuco met groenten en de bouillon in diepe borden.
  • Lekker met fijne lintnoedels en tomatensalade.
Trefwoord kalfsschenkel
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven