
Kalfsossobuco op z’n Italiaans.
Kalfsossobuco op z’n Italiaans is een klassiek gerecht waarin kalfsschenkel langzaam wordt gestoofd in een rijke, aromatische saus.
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur
Ingredients
- 4 stuks plakken kalfsschenkel
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 4 ontvelde tomaten fijngesneden
- 1 wortel fijngesneden
- 1/2 middelgrote ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook met schil
- 1 eetlepel peterselie grof gehakt
- 1 deciliter witte wijn
- 1 deciliter vleesbouillon
- 1 laurierblad
- oregano en tijm
- zout en peper uit de molen
Instructions
- Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, wortel en knoflook.
- Bestrooi de schenkels rondom met zout, peper en bloem.
- Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de schenkels om en om goudbruin.
- Neem de schenkels uit de pan en leg ze op de groenten in de braadpan.
- Giet de olijfolie uit de pan, voeg witte wijn toe en kook de aanzetsels in de pan los.
- Voeg vleesbouillon, tomaat, peterselie en kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
- Giet alles over de schenkels en laat het gedurende 2 uur onder regelmatig bedruipen in de oven verder garen.
- Serveer de ossobuco met groenten en de bouillon in diepe borden.
- Lekker met fijne lintnoedels en tomatensalade.
Trefwoord kalfsschenkel