Kalfspoulet à l’Italienne
Een klassiek gerecht met een Italiaanse twist, waarin zachte stukjes kalfspoulet langzaam worden gestoofd in een rijke tomatensaus met mediterrane kruiden. De smaken worden verdiept met een vleugje rode wijn, olijven en een hint van knoflook.
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingrediënten
- 500 gram kalfspoulet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine zoete ui halve ringen
- 150 gram taggasische olijven
- 150 gram gedroogde pomodori
- 200 gram trostomaten in 4-en
- 15 gram verse rozemarijn
- 2 deciliter witte wijn
- 2 deciliter kalfsfond
- 1 ciabatta
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 3 deciliter olijfolie
- Zeezout
- 2 takjes salie
Instructies
- Poulet in olijfolie licht bruine bakken op matig vuur.
- Ui toevoegen en even fruiten.
- Olijven, gedroogde pomodori en trostomaten toevoegen.
- Afblussen met witte wijn en kalfsfond.
- Takje rozemarijn toevoegen en circa 90 min, op laag vuur, stoven.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Ciabatta in plakken snijden.
- Olie en knoflook mengen.
- Broodjes insmeren met knoflookolie.
- Op een rekje plaatsen en in de oven (180°C) circa 10 min roosteren.
- Bestrooien met gehakte salie.
- Serveer het gerecht in een diep bord en serveer met de warme knoflook/salie croutons.
Trefwoord kalfspoulet