
Kalfsribeye met Marokkaanse kruiden
Kalfsribeye met Marokkaanse kruiden is een verfijnd en smaakvol gerecht waarbij het kalfsvlees wordt ingewreven met kruiden uit de Marokkaanse keuken.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 800 gram kalfsribeye
- 1 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen gember
- 1/2 theelepel cayennepeper
- sap van 1 citroen
- zout en zwarte peper uit de molen
Instructions
- Verdeel de ribeye in 4 stukken en leg ze in een schaal.
- Vermeng de olijfolie met de kruiden en het citroensap, giet dit over het vlees en laat het geheel 6 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verwarm de grill(pan) voor en gril de stukken ribeye om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
- Neem de stukken ribeye van de grill, besprenkel ze met de resterende marinade en laat ze even rusten.
- Lekker met grote frieten en een groene kruidensalade aangemaakt met yoghurt.
Trefwoord kalfsribeye