Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsribeye met rode paprikasaus.
Kalfsribeye met rode paprikasaus is een heerlijk gerecht waarin de zachte textuur en rijke smaak van kalfsribeye prachtig samensmelten met de zoete rode paprikasaus.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfsribeye
1
eetlepel
boter
1
rode paprika
3
deciliter
vleesbouillon
1
ltr
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de ribeye's om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
2
Neem de ribeye's uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.
3
Snijd de paprika in kleine stukken en gaar ze in de bouillon.
4
Pureer het geheel, voeg de room toe en kook alles goed gaar.
5
Zeef de saus en breng met zout en peper op smaak.
6
Lekker met witte rijst en broccoli.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.