Kalfsriblappen met prei en bospeentjes

Een heerlijk, rustiek stoofgerecht dat comfort en verfijning combineert. De kalfsriblappen worden langzaam gestoofd tot ze boterzacht zijn, waardoor de volle smaak van het vlees volledig tot zijn recht komt. Prei en bospeentjes voegen een zachte, zoete toets toe die perfect samengaat met het malse kalfsvlees.

Kalfsriblappen met prei en bospeentjes

Een heerlijk, rustiek stoofgerecht dat comfort en verfijning combineert. De kalfsriblappen worden langzaam gestoofd tot ze boterzacht zijn, waardoor de volle smaak van het vlees volledig tot zijn recht komt. Prei en bospeentjes voegen een zachte, zoete toets toe die perfect samengaat met het malse kalfsvlees.
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingredients
  

  • 4 stuks kalfsriblap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ ui gesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 deciliter witte wijn
  • 2 deciliter kalfsfond
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • 2 kleine preien
  • 1 bos worteltjes
  • 50 gram boter

Instructions
 

  • Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
  • Riblappen om en om bruin bakken in matig hete olijfolie.
  • Ui toevoegen en licht fruiten, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond.
  • Laurier en tijm toevoegen.
  • Op laag vuur garen, circa 70 minuten.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Het groene deel van de prei afsnijden.
  • De rest van de prei in ringen snijden van ca 2 cm.
  • Wassen in koud water.
  • Blancheren in kokend water met zout, ca 2 minuten en koud spoelen en uit laten lekken.
  • Worteltjes schillen en in schuine stukjes snijden van circa 1 centimeter
  • Wassen en blancheren in kokend water met zout in circa 4 minuten
  • Boter smelten en groenten zachtjes verwarmen.
  • De gestoofde groenten verdelen over 4 warme borden.
  • Het vlees op de groenten leggen.
  • Lepel wat van de vleesjus om het vlees.
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven