
Kalfsribstuk met zoete Spaanse ui en mosterd.
Kalfsribstuk met zoete Spaanse ui en mosterd is een harmonieus gerecht waarin de malse structuur van het ribstuk wordt gecombineerd met de zachte zoetheid van Spaanse ui en de mosterd.
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Ingredients
- 1 x 4 ribs kalfsribstuk
- 2 zoete Spaanse uien in ringen van 3 mm gesneden
- 8 worteltjes geschild, in plakjes van 4 mm gesneden
- 1 middelgrote prei het wit in repen gesneden
- 4 steeltjes verse dragon of 1 eetlepel gedroogde dragon
- 2 eetlepels grove boerenmosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/8 liter slagroom of kookroom
- 1 glas droge witte wijn
- zout en peper uit de molen
- braadzak
Instructions
- De gesneden ui, worteltjes, prei en dragon in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper.
- De olijfolie met de mosterd vermengen, het kalfsribstuk hiermee inwrijven, bestrooien met zout en peper en op het groentemengsel in de braadzak leggen.
- De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken.
- De schaal in een voorverwarmde oven van 225 °C plaatsen en het kalfsribstuk in ca. 45 minuten garen (het kalfsribstuk moet nog nèt rosé zijn).
- Het kalfsribstuk uit de zak nemen, afdekken met aluminium-folie en 10 minuten laten ”rusten”.
- Schep de groenten op een bord of schaal en houd ze warm.
- Zeef het braadvocht en giet het in een passende pan.
- Voeg de witte wijn en room toe, kook het geheel tot de helft in en breng met zout en peper op smaak.
- Snijd het kalfsribstuk met een scherp, niet gekarteld mes en leg deze op de groenten en schep er de saus over.
- Lekker met in knoflook gebakken champignons en “beetgaar” gekookte pasta met room en spinazie.
Trefwoord kalfsribstuk