Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsribstuk zoals in de Provence
Kalfsribstuk zoals in de Provence is een gerecht waarin kalfsribstuk langzaam wordt gegaard met karakteristieke Provençaalse kruiden.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
35 minuten
Totale bereidingstijd
35 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
1
x 4 ribs kalfsribstuk
1
eetlepel
olijfolie
1
ui
4
teentjes knoflook
4
takjes verse tijm
4
vleestomaten
1
deciliter
vleesbouillon
1
glas droge witte wijn
1
eetlepel
peterselie
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/9 (0% voltooid)
1
Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur het kalfsribstuk hierin rondom en goudbruin.
2
Neem het kalfsribstuk uit de pan, breng met zout en peper op smaak en houd het warm.
3
Voeg de ui, knoflook en tijm aan het braadvocht toe en fruit dit even.
4
Voeg de tomaten toe en leg er het kalfsribstuk op.
5
Gaar vervolgens het kalfsribstuk, onder regelmatig bedruipen met het braadvocht ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 150 °C tot het vlees nog nèt rosé van binnen is en een kerntemperatuur van 57 °C heeft bereikt.
6
Neem het kalfsribstuk uit de oven en houd hem warm.
7
Voeg de vleesbouillon en witte wijn toe, kook het geheel zachtjes in, voeg de gehakte peterselie toe en breng met zout en peper op smaak.
8
Snijd het kalfsribstuk met een scherp, niet gekarteld mes langs de ribben in 4 gelijke plakken en serveer deze met de saus.
9
Lekker met in de oven geroosterde aardappelen en in boter gestoofde doperwten.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.