Kalfsrollade in kruidige roomsaus

Kalfsrollade in kruidige roomsaus is een heerlijk verfijnd gerecht dat de zachtheid van kalfsvlees combineert met de volle, romige smaken van een rijk gekruide saus. De malse rollade smelt op de tong, terwijl de kruidige roomsaus voor een perfecte balans zorgt

Kalfsrollade in kruidige roomsaus

Kalfsrollade in kruidige roomsaus is een heerlijk verfijnd gerecht dat de zachtheid van kalfsvlees combineert met de volle, romige smaken van een rijk gekruide saus. De malse rollade smelt op de tong, terwijl de kruidige roomsaus voor een perfecte balans zorgt
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 1 kalfsrollade
  • 1 ui
  • 0,25 liter slagroom
  • 3 eetlepels Vermouth
  • 3 takjes selderij
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • citroen- of limoensap
  • boter
  • 1 bakje tuinkers
  • zout en versgemalen peper

Instructies
 

  • Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast. Snipper de ui. Maak het vlees droog met keukenpapier. Verwarm 75 gram boter in een braadpan op middelmatig vuur. Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht. Leg daarna de rollade in de pan en kleur de rollade rondom goudbruin. Voeg de uisnippers er aan toe en laat ze enkele minuten meebakken. Bestrooi het vlees (indien niet gekruid) met wat zout en peper. Temper de warmtebron, schenk de slagroom (op kamertemperatuur) erbij en voeg de bladselderij toe. Leg het deksel op de pan en laat de rollade in 35 tot 40 minuten gaar worden. Keer het vlees enkele malen en bedruip het daarbij met de saus.
  • Neem de rollade uit de pan en houd hem in aluminiumfolie warm. Zeef de saus en breng het in een kleine pan opnieuw aan de kook. Voeg er de droge witte vermouth aan toe en laat er even de kook over komen. Proef de saus en doe er naar eigen smaak en inzicht wat zout, peper en enkele druppels citroen- of limoensap bij. Roer er daarna de fijngehakte peterselie en de fijngesneden bieslook door.
  • Verwijder de draad of het touwtje waarmee de rollade werd opgebonden. Snijd het vlees met een scherp, niet gekarteld mes in het gewenste aantal plakken. Let ze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Schenk 1/3 van de saus over het vlees. Garneer het gerecht eventueel met een toefje tuinkers. Dien de rest van de saus apart in een sauskom op.
  • Lekker met gebakken aardappels en spruitjes of peultjes met worteltjes.
Trefwoord kalfsrollade
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfslendestuk met kruidenkorst, gebraden boterasperges en brood

Een elegant en smaakvol gerecht waarin mals kalfslendestuk wordt omhuld door een knapperige kruidenkorst, vol aromatische verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De boterzachte asperges, gebraden tot een lichte karamelisatie, voegen een rijke, nootachtige smaak toe die perfect past bij het delicate kalfsvlees.

Lees verder
Recepten

Oosterse soep met gehaktballetjes, haasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.

Lees verder
Recepten

Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes

Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.

Lees verder
Scroll naar boven