Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfssaucijzen met aardappelpuree, rucola en pomodori sechi.
Kalfssaucijzen met aardappelpuree, rucola en pomodori sechi is een smaakvol en uitgebalanceerd gerecht waarin comfort en mediterrane flair samenkomen.
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
29 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
kalfssaucijzen
1
kg
kruimige aardappelen
100
g
rucola
75
g
zongedroogde tomaatjes
50
–75 g geraspte kaas naar smaak
100
ml
melk
50
g
roomboter
Olie
Zout en peper
Bereidingswijze
Stap 0/5 (0% voltooid)
1
Haal de kalfssaucijzen minstens 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een pan met licht gezouten water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even uitdampen.
3
Verhit intussen een klontje boter en een scheutje olie in een passende koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kalfssaucijzen in ongeveer 15 tot 18 minuten rondom goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
4
Stamp de aardappelen fijn en meng de melk, boter en kaas erdoor tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Spatel op het laatst de rucola en de pomodori sechi door de puree, zodat de rucola nog een beetje bite houdt.
5
Serveer de kalfssaucijzen met de aardappelpuree.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.