Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsschnitzel met bospaddenstoelen
Een gerecht met malse, sappige kalfsschnitzel. Het vlees gaat goed samen met de rijke, aardse smaken van gebakken bospaddenstoelen.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfsschnitzel
2
sjalotjes
gemengde bospaddenstoelen
witte wijn
boter
saffraanrijst
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 0/15 (0% voltooid)
1
Laat de bospaddenstoelen een aantal uren voor het diner weken in lauw water.
2
De exacte weektijd staat beschreven op de verpakking.
3
Was de paddenstoelen en laat ze uitlekken.
4
Breng in een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Bestrooi de schnitzels met peper en bebloem ze licht aan weerszijden.
6
Smelt de margarine in een koekepan en bak de schnitzels kort aan beide zijden op een middelhoog vuur.
7
Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie om het warm te houden.
8
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
9
Snijd de paddenstoelen in smalle reepjes.
10
Fruit de sjalotten en de paddenstoelen kort in het braadvet van de schnitzels.
11
Blus af met witte wijn.
12
Leg de schnitzels op een schaal en bestrooi ze met een beetje (zee-)zout, naar smaak.
13
Leg het sjalot-paddenstoelenmengsel bij het vlees op de schaal.
14
Serveer de rijst apart.
15
Lekker met sperzieboontjes.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.