Kalfsschnitzel met bospaddenstoelen

Een gerecht met malse, sappige kalfsschnitzel. Het vlees gaat goed samen met de rijke, aardse smaken van gebakken bospaddenstoelen.

Kalfsschnitzel met bospaddenstoelen.

Een gerecht met malse, sappige kalfsschnitzel. Het vlees gaat goed samen met de rijke, aardse smaken van gebakken bospaddenstoelen.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 2 sjalotjes
  • gemengde bospaddenstoelen gedroogd
  • witte wijn
  • boter
  • saffraanrijst
  • zout en versgemalen peper

Instructies
 

  • Laat de bospaddenstoelen een aantal uren voor het diner weken in lauw water.
  • De exacte weektijd staat beschreven op de verpakking.
  • Was de paddenstoelen en laat ze uitlekken.
  • Breng in een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrooi de schnitzels met peper en bebloem ze licht aan weerszijden.
  • Smelt de margarine in een koekepan en bak de schnitzels kort aan beide zijden op een middelhoog vuur.
  • Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie om het warm te houden.
  • Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Snijd de paddenstoelen in smalle reepjes.
  • Fruit de sjalotten en de paddenstoelen kort in het braadvet van de schnitzels.
  • Blus af met witte wijn.
  • Leg de schnitzels op een schaal en bestrooi ze met een beetje (zee-)zout, naar smaak.
  • Leg het sjalot-paddenstoelenmengsel bij het vlees op de schaal.
  • Serveer de rijst apart.
  • Lekker met sperzieboontjes.
Trefwoord kalfsschnitzels
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven