Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsschnitzel met gerookte zalm en bieslooksaus.
Kalfsschnitzel met gerookte zalm en bieslooksaus is een gerecht waarbij de klassieke kalfsschnitzel op een andere manier wordt bereid.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfsschnitzel
4
plakjes
gerookte zalm
1
eetlepel
olijfolie
1
eetlepel
geknipte bieslook
1
deciliter
vleesbouillon
1
ltr
4
cocktailprikkers
huishoudfolie
eventueel allesbinder
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
Plet de schnitzels tussen twee stukken huishoudfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
2
Beleg elke schnitzel met een plakje gerookte zalm, rol ze op en steek er een cocktailprikker door.
3
Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de rolletjes rondom mooi bruin en nèt gaar van binnen.
4
Neem de rolletjes uit de pan, verwijder de cocktailprikkers en houd ze warm.
5
Eventueel op smaak brengen met zout.
6
Voeg de vleesbouillon en room toe en kook het geheel tot 2/3 in (verdik de saus eventueel met wat allesbinder).
7
Voeg op het laatste moment de bieslook toe.
8
Lekker met “beetgaar” gekookte vlinderpasta en in boter gestoofde venkel.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.