Kalfsschnitzel met gerookte zalm en bieslooksaus.

Kalfsschnitzel met gerookte zalm en bieslooksaus is een gerecht waarbij de klassieke kalfsschnitzel op een andere manier wordt bereid.

Kalfsschnitzel met gerookte zalm en bieslooksaus.

Kalfsschnitzel met gerookte zalm en bieslooksaus is een gerecht waarbij de klassieke kalfsschnitzel op een andere manier wordt bereid.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingredients
  

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel geknipte bieslook
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 1/8 ltr slagroom of kookroom
  • 4 cocktailprikkers vóór gebruik in heet water wellen
  • huishoudfolie
  • eventueel allesbinder
  • zout en peper uit de molen

Instructions
 

  • Plet de schnitzels tussen twee stukken huishoudfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  • Beleg elke schnitzel met een plakje gerookte zalm, rol ze op en steek er een cocktailprikker door.
  • Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de rolletjes rondom mooi bruin en nèt gaar van binnen.
  • Neem de rolletjes uit de pan, verwijder de cocktailprikkers en houd ze warm.
  • Eventueel op smaak brengen met zout.
  • Voeg de vleesbouillon en room toe en kook het geheel tot 2/3 in (verdik de saus eventueel met wat allesbinder).
  • Voeg op het laatste moment de bieslook toe.
  • Lekker met “beetgaar” gekookte vlinderpasta en in boter gestoofde venkel.
Trefwoord kalfsschnitzels

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven