Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsschnitzel met mozzarella.
Kalfsschnitzel met mozzarella is een smaakvol gerecht waarin de schnitzel wordt verrijkt met een zachte, romige laag gesmolten mozzarella.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks à 125 gram kalfsschnitzel
125
gram
mozzarella
2
tomaten
2
eetlepels
olie
1
eetlepel
boter
2
stronken paksoi
peper en zout
Bereidingswijze
Stap 0/9 (0% voltooid)
1
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
2
Bestrooi het kalfsvlees met peper en zout.
3
Verhit de olie, bak hierin de schnitzels kort en goudbruin en leg ze dan op een ovenplaatje.
4
Snijd de paksoi in kleine reepjes.
5
Verhit de boter, stoof hierin de paksoi beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
6
Laat de paksoi even uitlekken in een vergiet en beleg de schnitzels ermee.
7
Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes en leg deze dakpansgewijs op de schnitzels met paksoi.
8
Gaar de schnitzels verder in ca. 10 minuten in de oven van 180° C.
9
Serveer het vlees op warme borden.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.