Kalfsspareribs

Kalfsspareribs zijn een wat minder bekende, maar zeker smaakvolle variant op de klassieke varkensribben. Het vlees van kalfsspareribs is namelijk malser en magerder dan varkensvlees, waardoor ze een wat subtielere smaak hebben. Hierdoor zijn ze wellicht wat geschikter voor verfijnde bereidingen.

Kalfsspareribs

Kalfsspareribs zijn een wat minder bekende, maar zeker smaakvolle variant op de klassieke varkensribben. Het vlees van kalfsspareribs is namelijk malser en magerder dan varkensvlees, waardoor ze een wat subtielere smaak hebben. Hierdoor zijn ze wellicht wat geschikter voor verfijnde bereidingen.
Totale tijd 3 uur

Ingrediënten
  

  • kalfspareribs
  • droge rub
  • aardappelsalade
  • gegrilde courgette
  • gepofte tomaatjes
  • ingelegde groenten

Instructies
 

  • Wrijf de ribs in met de droge rub en gaar enkele uren in een smoker van 140°C.
  • Het vlees moet nog net aan het bot blijven zitten. Gril ze vervolgens net voor doorgifte nog even op een open vuur en portioneer. Dresseer op bord en serveer er de garnituren bij. Noot van de redactie: dit waren de lekkerste ribs die wij ooit geproefd hadden.
Trefwoord kalfsspareribs
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven