
Kalfsspareribs op z’n Aziatisch
Een exotische twist op een klassiek gerecht, waarbij kalfsspareribs worden gemarineerd in een aromatische Aziatische saus. Met smaken van sojasaus, gember, knoflook en een vleugje honing krijgen de ribs een perfecte balans tussen hartig, zoet en licht pittig.
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 1,5 kilogram kalfsspareribs
- 1 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sherry
- 2 eetlepels sherry-azijn of witte wijnazijn
- 2 eetlepels Dijon-mosterd
- 2 eetlepel versgeraspte gemberwortel
- 2 glazen witte wijn
- zout en peper uit de molen
Instructies
- Vermeng de knoflook met tomatenketchup, honing, sojasaus, sherry, sherry-azijn, mosterd, gemberwortel en zout en peper.
- Wrijf hiermee de spareribs in en marineer de spareribs ca. 12 uur afgedekt in de koelkast.
- Neem de spareribs een half uur vóór het braden uit de koelkast.
- Leg de spareribs in een braadslee en gaar ze, onder regelmatig bedruipen/bestrijken met het braadvocht ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 200° C.
- Neem de spareribs uit de oven en houd ze warm.
- Giet de witte wijn bij het overgebleven braadvocht, laat het even zachtjes doorkoken en giet het door een fijne zeef (verklein de spareribs eventueel vooraf).
- Lekker met een komkommer-yoghurtsalade en aardappels in aluminiumfolie gegaard, geserveerd met zure room, geknipte bieslook en uitgebakken spekjes.
Trefwoord kalfsspareribs