Kalfsspareribs op z’n Aziatisch

Een exotische twist op een klassiek gerecht, waarbij kalfsspareribs worden gemarineerd in een aromatische Aziatische saus. Met smaken van sojasaus, gember, knoflook en een vleugje honing krijgen de ribs een perfecte balans tussen hartig, zoet en licht pittig.

Kalfsspareribs op z’n Aziatisch

Een exotische twist op een klassiek gerecht, waarbij kalfsspareribs worden gemarineerd in een aromatische Aziatische saus. Met smaken van sojasaus, gember, knoflook en een vleugje honing krijgen de ribs een perfecte balans tussen hartig, zoet en licht pittig.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilogram kalfsspareribs
  • 1 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels sherry-azijn of witte wijnazijn
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 2 eetlepel versgeraspte gemberwortel
  • 2 glazen witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Vermeng de knoflook met tomatenketchup, honing, sojasaus, sherry, sherry-azijn, mosterd, gemberwortel en zout en peper.
  • Wrijf hiermee de spareribs in en marineer de spareribs ca. 12 uur afgedekt in de koelkast.
  • Neem de spareribs een half uur vóór het braden uit de koelkast.
  • Leg de spareribs in een braadslee en gaar ze, onder regelmatig bedruipen/bestrijken met het braadvocht ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 200° C.
  • Neem de spareribs uit de oven en houd ze warm.
  • Giet de witte wijn bij het overgebleven braadvocht, laat het even zachtjes doorkoken en giet het door een fijne zeef (verklein de spareribs eventueel vooraf).
  • Lekker met een komkommer-yoghurtsalade en aardappels in aluminiumfolie gegaard, geserveerd met zure room, geknipte bieslook en uitgebakken spekjes.
Trefwoord kalfsspareribs
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven