
Kalfsspareribs op z’n oosters.
Kalfsspareribs op z’n oosters is een heerlijk mals gerecht waarin sappige kalfsribben langzaam worden gegaard in een rijke marinade met Aziatische invloeden.
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 2 uur uur
Ingredients
- 2 kilo kalfsspareribs
- 1 deciliter sojasaus
- 2 limoenen
- ½ theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels korianderpoeder
- 4 eetlepels maïskiemolie
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 paprika’s
- 4 takjes koriander
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170º C (hetelucht 150º C).
- Pers de limoenen uit.
- Roer een marinade van de sojasaus, 6 eetlepels limoensap, cayennepeper, korianderpoeder en de maïskiemolie.
- Schenk de marinade over de spareribs en laat ze ca.
- 1 uur marineren.
- Keer ze halverwege.
- Bewaar de marinade en rooster de spareribs in ca. 1 uur in een braadslede onder aluminiumfolie midden in de oven.
- Keer ze regelmatig.
- Roer de basterdsuiker door de marinade.
- Verwijder de aluminiumfolie en bedruip de spareribs regelmatig met de marinade.
- ]Leg de spareribs onder de grill van de oven of op de barbecue totdat ze mooi bruin gekleurd zijn.
- Was intussen de paprika’s, dep ze droog en bestrijk ze met de olie.
- Leg ze naast de spareribs en rooster ze de laatste 10 minuten mee.
- Keer de paprika’s regelmatig.
- Snijd de spareribs van elkaar los en ontvel de paprika’s.
- Serveer spareribs met de paprika’s en garneer de spareribs met de koriander.
- Lekker met gekookte rijst, tarly of couscous.
- Tips: Is er marinade over en wilt u het als saus erbij serveren, kook het dan altijd eerst.
- Ook lekker met geroosterde maïskolven.
Trefwoord kalfsspareribs