
Kalfsspareribs op z’n Spaans.
Kalfsspareribs op z’n Spaans is een smaakvol en sappig gerecht waarin kalfsribben worden gemarineerd met mediterrane kruiden en specerijen.
Voorbereidingstijd 12 uur uur
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 1,5 kilo kalfsspareribs
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 theelepel verse tijm
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel oregano
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 glas sherry
- zout en peper uit de molen
Instructions
- Vermeng de helft van de olijfolie met de sherry en de kruiden en wrijf hiermee de spareribs in.
- Marineer de spareribs ca. 12 uur afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de spareribs rondom met olijfolie en gril deze om en om nèt gaar en nog sappig van binnen (verklein de ribbetjes eventueel vooraf).
- Lekker met geroosterde maïs, krokant stokbrood en guacamole.
Trefwoord kalfsspareribs