Kalfsspies met ketjapsaus

Een smaakvolle en sappige kalfsspies met een rijke ketjapsaus. De malse stukjes kalfsvlees nemen de smaken van de ketjap, knoflook en specerijen perfect op, waardoor elke hap een heerlijke balans heeft van umami en zoetheid.

Kalfsspies met ketjapsaus

Een smaakvolle en sappige kalfsspies met een rijke ketjapsaus. De malse stukjes kalfsvlees nemen de smaken van de ketjap, knoflook en specerijen perfect op, waardoor elke hap een heerlijke balans heeft van umami en zoetheid.

Ingredients
  

  • 500 gram in blokjeskalfs dikke lende
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1,5 deciliter ketjap benteng manis
  • 1/2 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel Javaanse- of bruine suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper uit de molen
  • 12 satéstokjes in water gelegd

Instructions
 

  • Vermeng de ketjap met de knoflook, suiker, sambal oelek en gemalen komijn.
  • Marineer hierin de blokjes vlees ca. 8 uur en steek daarna 3 à 4 gemarineerde blokjes aan elk satéstokje.
  • Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk deze met olie en leg er de stokjes op.
  • Gril ze in ca. 5 minuten om en om goudbruin en nèt gaar van binnen.
  • Giet de resterende marinade door een fijne zeef, breng het snel aan de kook, breng met zout en peper op smaak en besprenkel hiermee de stokjes saté.
  • Lekker met gebakken rijst, atjar, kroepoek en seroendeng.
Trefwoord kalfs dikke lende
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven