Kalfsstoofpot met kokos en Spaanse peper
Een exotisch gerecht dat de zachtheid van gestoofd kalfsvlees combineert met de romige rijkdom van kokosmelk en een pittige kick van Spaanse peper. Deze kalfsstoofpot is zowel hartig als verrassend, ideaal om te serveren met rijst of naanbrood.
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 800 gram kalfspoulet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 middelgrote ui in reepjes van 4 cm gesneden
- 1 teentje knoflook in de schil
- 1/2 rode Spaanse peper in dunne ringen
- 1 deciliter kokosmel
- 1 vleestomaat gepeld en fijngesneden
- 3 eetlepels baby-kokosnoot blik grof gesneden
- zout en peper uit de molen
Instructies
- Verwarm de olie in een braadpan, kleur de poulet hierin goudbruin.
- Voeg ui, knoflook en Spaanse peper toe.
- Fruit dit even zonder te kleuren en breng met zout en peper op smaak.
- Voeg de tomaat, kokosmelk en baby-kokosnoot toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1 uur zachtjes gaar.
- Serveer de gestoofde poulet met het stoofvocht.
- Lekker met noedels en roergebakken paksoi.
Trefwoord kalfspoulet