Kalfsstoofpot met kokos en Spaanse peper

Een exotisch gerecht dat de zachtheid van gestoofd kalfsvlees combineert met de romige rijkdom van kokosmelk en een pittige kick van Spaanse peper. Deze kalfsstoofpot is zowel hartig als verrassend, ideaal om te serveren met rijst of naanbrood.

Kalfsstoofpot met kokos en Spaanse peper

Een exotisch gerecht dat de zachtheid van gestoofd kalfsvlees combineert met de romige rijkdom van kokosmelk en een pittige kick van Spaanse peper. Deze kalfsstoofpot is zowel hartig als verrassend, ideaal om te serveren met rijst of naanbrood.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 800 gram kalfspoulet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui in reepjes van 4 cm gesneden
  • 1 teentje knoflook in de schil
  • 1/2 rode Spaanse peper in dunne ringen
  • 1 deciliter kokosmel
  • 1 vleestomaat gepeld en fijngesneden
  • 3 eetlepels baby-kokosnoot blik grof gesneden
  • zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Verwarm de olie in een braadpan, kleur de poulet hierin goudbruin.
  • Voeg ui, knoflook en Spaanse peper toe.
  • Fruit dit even zonder te kleuren en breng met zout en peper op smaak.
  • Voeg de tomaat, kokosmelk en baby-kokosnoot toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1 uur zachtjes gaar.
  • Serveer de gestoofde poulet met het stoofvocht.
  • Lekker met noedels en roergebakken paksoi.
Trefwoord kalfspoulet
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven