Kalfsstoofpotje met groenten.
Een hartverwarmend en rustiek gerecht waarin mals gestoofd kalfsvlees samenkomt met een kleurrijke mix van seizoensgroenten.
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingrediënten
- Voor de marinade:
- 2 eetlepels milde Franse mosterd
- Een scheut olijfolie
- Klein scheutje witte wijn azijn
- 4 tenen knoflook geperst
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snufje cayennepeper
- Overige ingrediënten:
- 1 kilo kalfsriblap
- ½ ui gesnipperd
- 3 winterwortels in plakjes
- 150 gram doperwten diepvries
- 1 vleesbouillontablet
- 300 ml water
- 400 ml tomatenbasis vloeibaar
- 4 vastkokende aardappelen in blokjes
Instructies
- 1.Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
- Snij de riblapjes in grove blokjes.
- In een grote kom meng je alle ingrediënten voor de marinade.
- Voeg hier het vlees aan toe en meng alles goed.
- Dek de kom af met plastic folie en zet minimaal een uur in de koelkast zodat de kruiden goed in kunnen trekken.
- In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor.
- Was alles en snij het vast.
- Wanneer het vlees lekker gemarineerd is neem je het uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- In een braadpan doe je een scheutje olijfolie en hieraan voeg je de gesnipperde ui en de plakjes wortel aan toe.
- Roerbak dit ongeveer een minuut of 5.
- Voeg nu ook het vlees toe en schroei het aan alle kanten dicht.
- Het hoeft nog niet te garen.
- Verkruimel nu het bouillonblokje over het vlees en giet er het water en de tomatenbasis bij.
- Doe de deksel op de pan en laat alles op een laag vuurtje ongeveer 1,5 uur pruttelen totdat het vlees gaar en mals is.
- Het moet als het ware vanzelf uit elkaar vallen.
- Dan weet je dat het klaar is.
- Anders laat je het nog even pruttelen.
- Schep het wel af en toe om.
- Wanneer het klaar is controleer je de smaak en stel je het eventueel wat bij.
- Voeg nu ook de aardappelblokjes toe en de doperwten.
- Laat het nog even pruttelen tot de aardappel gaar is en zet dan het vuur af.
- Laat het nog een minuut of 10 rusten en serveer dan met zilvervliesrijst.
- Voeg ter decoratie bijvoorbeeld wat gesnipperde peterselie toe.
Trefwoord kalfsriblap