Kalfsstoofpotje met groenten

Een hartverwarmend en rustiek gerecht waarin mals gestoofd kalfsvlees samenkomt met een kleurrijke mix van seizoensgroenten.

Kalfsstoofpotje met groenten.

Een hartverwarmend en rustiek gerecht waarin mals gestoofd kalfsvlees samenkomt met een kleurrijke mix van seizoensgroenten. 
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • Voor de marinade:
  • 2 eetlepels milde Franse mosterd
  • Een scheut olijfolie
  • Klein scheutje witte wijn azijn
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Overige ingrediënten:
  • 1 kilo kalfsriblap
  • ½ ui gesnipperd
  • 3 winterwortels in plakjes
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 1 vleesbouillontablet
  • 300 ml water
  • 400 ml tomatenbasis vloeibaar
  • 4 vastkokende aardappelen in blokjes

Instructies
 

  • 1.Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
  • Snij de riblapjes in grove blokjes.
  • In een grote kom meng je alle ingrediënten voor de marinade.
  • Voeg hier het vlees aan toe en meng alles goed.
  • Dek de kom af met plastic folie en zet minimaal een uur in de koelkast zodat de kruiden goed in kunnen trekken.
  • In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor.
  • Was alles en snij het vast.
  • Wanneer het vlees lekker gemarineerd is neem je het uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • In een braadpan doe je een scheutje olijfolie en hieraan voeg je de gesnipperde ui en de plakjes wortel aan toe.
  • Roerbak dit ongeveer een minuut of 5.
  • Voeg nu ook het vlees toe en schroei het aan alle kanten dicht.
  • Het hoeft nog niet te garen.
  • Verkruimel nu het bouillonblokje over het vlees en giet er het water en de tomatenbasis bij.
  • Doe de deksel op de pan en laat alles op een laag vuurtje ongeveer 1,5 uur pruttelen totdat het vlees gaar en mals is.
  • Het moet als het ware vanzelf uit elkaar vallen.
  • Dan weet je dat het klaar is.
  • Anders laat je het nog even pruttelen.
  • Schep het wel af en toe om.
  • Wanneer het klaar is controleer je de smaak en stel je het eventueel wat bij.
  • Voeg nu ook de aardappelblokjes toe en de doperwten.
  • Laat het nog even pruttelen tot de aardappel gaar is en zet dan het vuur af.
  • Laat het nog een minuut of 10 rusten en serveer dan met zilvervliesrijst.
  • Voeg ter decoratie bijvoorbeeld wat gesnipperde peterselie toe.
Trefwoord kalfsriblap
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven