
Kalfssukade met honing en mosterd.
Kalfssukade met honing en mosterd is een smaakvol en mals gerecht, waarbij de zachte textuur van de sukade perfect samengaat met de zoete en pittige tonen van honing en mosterd.
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Ingredients
- 600 gram gesneden lapjes kalfssukade
- 100 gram roomboter
- 1 teentje knoflook gekneusd
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 2 deciliter appelsap
- 2 sjalotjes schoon
- 1 takje tijm
- zout en versgemalen peper
Instructions
- De sukadelapjes bestrooien met zout en versgemalen peper.
- Aanbraden in niet te hete boter en na 5 minuten de sjalotjes toevoegen.
- Warmtebron temperen en de tijm, honing en mosterd toevoegen en het geheel met de appelsap afblussen.
- Met het deksel op de pan de sukadelapjes een uurtje laten stoven.
- Lekker met aardappelpuree en verse worteltjes en een glaasje Italiaanse droge witte wijn.
- Probeer het gerecht ook eens met rozemarijn (in plaats van tijm) om zo een geheel andere smaak aan het gerecht te geven.
Trefwoord kalfssukade