Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfssukade met honing en mosterd
Kalfssukade met honing en mosterd is een smaakvol en mals gerecht, waarbij de zachte textuur van de sukade perfect samengaat met de zoete en pittige tonen van honing en mosterd.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
60 minuten
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
600
gram
100
gram
roomboter
1
teentje knoflook
1
eetlepel
honing
1
eetlepel
mosterd
2
deciliter
appelsap
2
sjalotjes
1
takje tijm
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
De sukadelapjes bestrooien met zout en versgemalen peper.
2
Aanbraden in niet te hete boter en na 5 minuten de sjalotjes toevoegen.
3
Warmtebron temperen en de tijm, honing en mosterd toevoegen en het geheel met de appelsap afblussen.
4
Met het deksel op de pan de sukadelapjes een uurtje laten stoven.
5
Lekker met aardappelpuree en verse worteltjes en een glaasje Italiaanse droge witte wijn.
6
Probeer het gerecht ook eens met rozemarijn (in plaats van tijm) om zo een geheel andere smaak aan het gerecht te geven.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.