Kalfssukadelapjes met tomaat en Parmezaanse kaas

Kalfssukadelapjes met tomaat en Parmezaanse kaas is een heerlijk gerecht waarin langzaam gegaard kalfsvlees goed samen gaat met de volle, mediterrane smaken van tomaat en Parmezan.

Kalfssukadelapjes met tomaat en Parmezaanse kaas.

Kalfssukadelapjes met tomaat en Parmezaanse kaas is een heerlijk gerecht waarin langzaam gegaard kalfsvlees goed samen gaat met de volle, mediterrane smaken van tomaat en Parmezan.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingredients
  

  • 4 stuks lapjes kalfssukade
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel verse oregano fijngesneden
  • 4 tomaten ontveld, in blokjes gesneden
  • 1/2 Spaanse peper
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • zout en peper uit de molen

Instructions
 

  • Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Leg de sukadelapjes in een schaal.
  • Vermeng de balsamicoazijn met knoflook, oregano, honing, venkelzaad en Spaanse peper.
  • Giet dit mengsel over de sukadelapjes en laat het geheel 6 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Neem de sukadelapjes uit de marinade, laat ze uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en bewaar de marinade.
  • Bestrooi de sukadelapjes met zout en peper.
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de sukadelapjes om en om.
  • Voeg de marinade en de blokjes gesneden tomaat toe en stoof het geheel, onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1,5 uur zachtjes gaar.
  • Leg de sukadelapjes in een voorverwarmde ovenschaal of, bedek het geheel met de saus en strooi er op het laatste moment de Parmezaanse kaas over.
  • Lekker met risotto en roergebakken paksoi met knoflook.
Trefwoord kalfssukade
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven