Kalfstong met pickles van zwarte radijs, ei, mosterd en dragon.
Dit recept voor kalfstong met pickles van zwarte radijs, ei, mosterd en dragon is een verrassend en elegant gerecht dat een klassieke Franse twist brengt aan de smaakvolle kalfstong. Het combineert zachte, sappige kalfstong met de frisse en pittige tonen van gepekelde zwarte radijs, romig ei, en een mosterddressing die samen met dragon zorgt voor een verfijnde kruidigheid.
Totale tijd 4 uur uur
Ingrediënten
- 500 g kalfstong
- 1 winterpeen
- 1 ui
- tijm
- laurier
- 4 eieren
- 60 g mosterdzaad
- 30 g graanmosterd
- 2 bossen dragon waarvan 1 bos gedroogd in de magnetron
- Voor de pickles:
- 1 zwarte radijs
- 100 g suiker
- 100 g water
- 100 g witte wijnazijn
Instructies
- Leg de kalfstong in een ruime pan met de schoongemaakte groenten, de tijm en de laurier.
- Zet onder met water en breng langzaam aan de kook.
- Laat 4 uur zachtjes pruttelen en koel de tong terug in het kookvocht.
- Pel de tong, snijd in blokjes en breng op smaak met wat gehakte dragon en de graanmosterd.
- Schaaf voor de pickles de zwarte radijs op de mandoline en steek rond uit.
- Breng het water met de suiker en de azijn aan de kook, giet over de radijs en laat afkoelen.
- Kook de eieren 8 minuten, laat schrikken, pel ze en wrijf het wit en de dooier apart door een teems.
- Breng een beetje water aan de kook, giet op het mosterdzaad en laat wellen.
- Dresseer met behulp van een steker de kalfstong op het bord, dek af met de pickles en garneer met de gedroogde dragon en het gewelde mosterdzaad.
Trefwoord kalfstong