Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfstong tortilla
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
kalfstong
kalfsbouillon
tortilla
gefrituurde ui
spicy ketchup
pipi piri saus
gebakken lente-ui
paprika
Piri Piri saus:
2
gesneden piri piri pepers
2
fijngesneden ontvelde rode paprika’s
3
geperste teentjes knoflook
1
el
gemberpasta
2
gesnipperde witte uien
1
tl
kardemompoeder
1
tl
tijmblaadjes
oreganopoeder
3
el
spicy ketchup
2
el
tomatenpuree
4
tomaten
1
dl
room
peper naar smaak
zout naar smaak
puree van zoete aardappel
Spicy ketchup:
5
kg
grofgehakte rijpe tomaten
2
el
gehakte gember
2
fijngesneden rode paprika’s
2
gesnipperde uien
2
gehakte rode pepers
4
geperste teentjes knoflook
1
fijngesneden bleekselderij
enkele stengels peterselie
enkele stengels lavas
1
el
specerijenmelange van gemalen komijn-koriander-venkelzaad-karwijzaad-zwarte peper-steranijs
100
g
bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
Pekel de tong gedurende 2 tot 3 uur en gaar vervolgens in kalfsbouillon.
2
Serveer dunne plakjes in een tortilla met de overige componenten.
3
Piri Piri saus:
4
Stoof de pepers aan met de uien, paprika, knoflook, gemberpasta, kardemom, tijm en oregano. Voeg de spicy ketchup en tomatenpuree toe en laat ontzuren. Blender de tomaten en zeef deze over de massa. Laat 15 minuten verder stoven, voeg de room toe en smaak af met peper, zout en puree van zoete aardappel.
5
Spicy ketchup:
6
Stoof de gember en specerijen aan in wat olie, voeg de uien, knoflook, paprika, rode pepers en bleekselderij toe en stoof even mee. Voeg de suiker toe en laat even carameliseren. Voeg daarna de azijn, tomaten, zout en verse kruiden toe en laat afgedekt een paar uurtjes stoven. Blender de massa glad.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.