Kalfstong tortilla

Deze kalfstong tortilla is een unieke combinatie van Mexicaanse en Nederlandse smaken. De zachte kalfstong wordt gecombineerd met de pittige Mexicaanse vulling en de frisse smaak van tortilla’s. Een heerlijk en verrassend gerecht dat perfect is voor een informele maaltijd of als voorgerecht.

Kalfstong tortilla

Deze kalfstong tortilla is een unieke combinatie van Mexicaanse en Nederlandse smaken. De zachte kalfstong wordt gecombineerd met de pittige Mexicaanse vulling en de frisse smaak van tortilla's. Een heerlijk en verrassend gerecht dat perfect is voor een informele maaltijd of als voorgerecht.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • kalfstong
  • kalfsbouillon
  • tortilla
  • gefrituurde ui
  • spicy ketchup
  • pipi piri saus
  • gebakken lente-ui
  • paprika
  • Piri Piri saus:
  • 2 gesneden piri piri pepers
  • 2 fijngesneden ontvelde rode paprika’s
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 1 el gemberpasta
  • 2 gesnipperde witte uien
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl tijmblaadjes
  • oreganopoeder
  • 3 el spicy ketchup
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 tomaten
  • 1 dl room
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • puree van zoete aardappel
  • Spicy ketchup:
  • 5 kg grofgehakte rijpe tomaten
  • 2 el gehakte gember
  • 2 fijngesneden rode paprika’s
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 gehakte rode pepers
  • 4 geperste teentjes knoflook
  • 1/2 fijngesneden bleekselderij
  • enkele stengels peterselie
  • enkele stengels lavas
  • 1 el specerijenmelange van 
gemalen komijn-koriander-venkelzaad-karwijzaad-zwarte peper-steranijs
  • 100 g bruine basterdsuiker

Instructies
 

  • Pekel de tong gedurende 2 tot 3 uur 
en gaar vervolgens in kalfsbouillon.
  • Serveer dunne plakjes in een tortilla 
met de overige componenten.
  • Piri Piri saus:
  • Stoof de pepers aan met de uien, paprika, knoflook, gemberpasta, kardemom, tijm en oregano. Voeg de spicy ketchup en tomatenpuree toe en laat ontzuren. Blender de tomaten en zeef deze over de massa. 
Laat 15 minuten verder stoven, voeg de room toe en smaak af met peper, zout en puree van zoete aardappel.
  • Spicy ketchup:
  • Stoof de gember en specerijen aan in wat olie, voeg de uien, knoflook, paprika, rode pepers en bleekselderij toe en stoof even mee. 
Voeg de suiker toe en laat even carameliseren. Voeg daarna de azijn, tomaten, zout en verse kruiden toe en laat afgedekt een paar uurtjes stoven. Blender de massa glad.
Trefwoord kalfstong
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven