Kalfsvlees sous vide bereiden

Kalfsvlees sous vide bereiden

Haal het kalfsvlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast. Verhit een braadpan, smelt de boter en laat deze uitbruisen. Doe het vlees in de pan met een vleestang om het vlees niet lek te prikken.

Schroei de sukade rondom dicht in 5 minuten, draai met een vleestang. Laat het vlees afkoelen in de koelkast gedurende 30 minuten. Verwarm water tot 61°C met een sous-vide stick. Kruid het vlees, vacumeer het en plaats het in het sous-vide bad voor 24 uur. Haal het vlees uit de zak, snijd in plakken van 2,5 cm en serveer.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven