Kalfsvleesreepjes, gewokt met dadels

Een verrassend gerecht waarin malse kalfsvleesreepjes snel worden gewokt tot ze sappig en goudbruin zijn, en vervolgens worden gecombineerd met zoete, karamelachtige dadels. De unieke combinatie van hartig en zoet zorgt voor een harmonieus smaakpalet.

Kalfsvleesreepjes, gewokt met dadels

Een verrassend gerecht waarin malse kalfsvleesreepjes snel worden gewokt tot ze sappig en goudbruin zijn, en vervolgens worden gecombineerd met zoete, karamelachtige dadels. De unieke combinatie van hartig en zoet zorgt voor een harmonieus smaakpalet.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 500 gram kalfsvleesreepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 sinaasappel alleen sap
  • 1 sinaasappel in partjes
  • 2 stukjes aubergine in grove stukjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 dadels in stukjes gesneden
  • 300 gram couscous
  • 3 deciliter groentebouillon
  • 1 citroen geraspte schil en sap
  • 4 bosui gesneden in ringetjes

Instructies
 

  • Haal de reepjes vlees uit de koelkast en laat even op kamer temperatuur komen.
  • Doe de couscous in een grote kom, voeg de kokende groentebouillon toe en laat even staan totdat de bouillon helemaal is opgenomen.
  • Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, voeg 4 eetl olijfolie toe.
  • Bak hierin de aubergine, voeg op het laatst zout toe en de gesneden dadels.
  • Bak nu de reepjes kalfsvlees in 2 eetl olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur ca 3 min.
  • Schep het vlees uit de pan op een warm bord en zet de pan terug op het vuur.
  • Voeg de honing toe en laat dit een beetje kleuren blus af met het sinaasappelsap.
  • Doe het vlees terug in de pan, voeg zout en peper toe en ook de sinaasappel partjes, meng voorzichtig.
  • Maak de geweekte couscous los met een vork, meng met het citroensap de geraspte schil en de bosui.
  • Verdeel over 4 warme borden, leg op de couscous de gebakken aubergine en de dadels.
  • Verdeel de kalfsvleesreepjes over de borden, garneer met de sinaasappelpartjes en evt wat blaadjes verse koriander of platte peterselie.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven