Kalfsvleesreepjes met champignonroomsaus.

Kalfsvleesreepjes met champignonroomsaus is een romig en smaakvol gerecht waarin malse reepjes kalfsvlees worden omhuld door een fluweelzachte saus van room en aromatische champignons.

Kalfsvleesreepjes met champignonroomsaus.

Kalfsvleesreepjes met champignonroomsaus is een romig en smaakvol gerecht waarin malse reepjes kalfsvlees worden omhuld door een fluweelzachte saus van room en aromatische champignons.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingredients
  

  • 250 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 doosje champignons
  • 0,25 liter room
  • bloem
  • olijfolie
  • Gorgonzola
  • zout en versgemalen peper

Instructions
 

  • Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Bebloem de reepjes en strooi er naar smaak versgemalen peper over.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Laat eventueel twee bosuitjes heel die u kunt blancheren en serveren als garnering bij het gerecht.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verwarm in een wok of hapjespan de olijfolie.
  • Fruit kort de ringetjes bosui en plakjes champignons en voeg de bebloemde reepjes toe.
  • Roerbak totdat het vlees lichtbruin is gekleurd.
  • Voeg daarna de slagroom toe en verwarm het geheel.
  • Voor de liefhebber: voeg stukjes Gorgonzola toe.
  • Tip voor het bebloemen: Doe de bloem en peper in een zak, voeg de reepjes toe, beetje lucht in de zak blazen, zak dichtknopen en schudden. Op deze manier verdeelt u gemakkelijk de bloem over de reepjes of blokjes.
  • Lekker met röstirondjes.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven