Kalfsvleesreepjes met Gebonden Kaas-Spinaziesaus

Kalfsvleesreepjes met Gebonden Kaas-Spinaziesaus is een heerlijk en elegant gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of een etentje met vrienden. De malse kalfsvleesreepjes worden gebakken in boter en vervolgens gegaard in een romige kaas-spinaziesaus. De saus is gemaakt met Gruyère kaas, crème fraîche, spinazie, knoflook en nootmuskaat, en geeft een rijke en smaakvolle touch aan het gerecht.

Kalfsvleesreepjes met gebonden kaas-spinaziesaus

Kalfsvleesreepjes met Gebonden Kaas-Spinaziesaus is een heerlijk en elegant gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of een etentje met vrienden. De malse kalfsvleesreepjes worden gebakken in boter en vervolgens gegaard in een romige kaas-spinaziesaus. De saus is gemaakt met Gruyère kaas, crème fraîche, spinazie, knoflook en nootmuskaat, en geeft een rijke en smaakvolle touch aan het gerecht.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 1 kilo verse spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 150 gram geraspte oude kaas

Instructies
 

  • Haal de kalfsvleesreepjes een half uur voor bereiding uit de koeling. Maak de kaassaus: smelt de boter in de pan, roer beetje bij beetje de bloem er door zodat het een glad en gaar mengsel wordt. Voeg langzaam en al roerend de melk er bij. Voeg op het laatst de kaas toe, roer door zodat de kaas smelt.
  • Verhit op middelmatig vuur in een koekenpan de olijfolie en bak de kalfsvleesreepjes om en om bruin. Wok de spinazie en voeg de kaassaus toe.
  • Serveer de kalfsvleesreepjes met de spinazie-kaassaus en gebakken aardappels, verrijkt ui- en spekblokjes.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven