Kalfsvleesreepjes met wilde kruidensalade en gebakken paddenstoelen

Dit gerecht van kalfsvleesreepjes met wilde kruidensalade en gebakken paddenstoelen is een verfijnde combinatie van malse stukjes kalfsvlees, gemengde wilde kruiden en rijke, smaakvolle paddenstoelen. Het gerecht brengt aardse en kruidige tonen samen voor een smakelijke maaltijd die zowel voedzaam als licht is.

Kalfsvleesreepjes met wilde kruidensalade en gebakken paddenstoelen

Dit gerecht van kalfsvleesreepjes met wilde kruidensalade en gebakken paddenstoelen is een verfijnde combinatie van malse stukjes kalfsvlees, gemengde wilde kruiden en rijke, smaakvolle paddenstoelen. Het gerecht brengt aardse en kruidige tonen samen voor een smakelijke maaltijd die zowel voedzaam als licht is.
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 600 gram kalfsvleesreepjes
  • 450 gram gemende salade
  • 150 gram gemende paddenstoelen
  • 2 eetlepels eetbare bloemen
  • 2 eetlepels vlokken Parmazaanse kaas
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1/2 eetlepel boter
  • Peper uit de molen
  • Zout naar smaak

Instructies
 

  • Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.
  • Was de salade en slinger het droog.
  • Frambozenazijn, peper, mosterd en honing door elkaar roeren, eventueel zout toevoegen.
  • Vervolgens de olie erdoor roeren.
  • De paddenstoelen schoon poetsen en in hapklare stukjes snijden.
  • Op smaak brengen met peper.
  • De paddenstoelen in een beetje boter bakken en op smaak brengen.
  • Verhit een pan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur.
  • Voeg wat olie toe en bak de reepjes snel om en om bruin van buiten en gaar van binnen.
  • De salade met de dressing mengen en over de borden verdelen.
  • De reepjes en de gebakken paddenstoelen erover verdelen.
  • Garneren met de eetbare bloemen en Parmezaanse kaas.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfslendestuk met kruidenkorst, gebraden boterasperges en brood

Een elegant en smaakvol gerecht waarin mals kalfslendestuk wordt omhuld door een knapperige kruidenkorst, vol aromatische verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De boterzachte asperges, gebraden tot een lichte karamelisatie, voegen een rijke, nootachtige smaak toe die perfect past bij het delicate kalfsvlees.

Lees verder
Recepten

Oosterse soep met gehaktballetjes, haasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.

Lees verder
Recepten

Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes

Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.

Lees verder
Scroll naar boven