Kalfsvleesreepjes met wilde kruidensalade en gebakken paddenstoelen
Dit gerecht van kalfsvleesreepjes met wilde kruidensalade en gebakken paddenstoelen is een verfijnde combinatie van malse stukjes kalfsvlees, gemengde wilde kruiden en rijke, smaakvolle paddenstoelen. Het gerecht brengt aardse en kruidige tonen samen voor een smakelijke maaltijd die zowel voedzaam als licht is.
Totale tijd 45 minuten min
Ingrediënten
- 600 gram kalfsvleesreepjes
- 450 gram gemende salade
- 150 gram gemende paddenstoelen
- 2 eetlepels eetbare bloemen
- 2 eetlepels vlokken Parmazaanse kaas
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1/2 eetlepel boter
- Peper uit de molen
- Zout naar smaak
Instructies
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.
- Was de salade en slinger het droog.
- Frambozenazijn, peper, mosterd en honing door elkaar roeren, eventueel zout toevoegen.
- Vervolgens de olie erdoor roeren.
- De paddenstoelen schoon poetsen en in hapklare stukjes snijden.
- Op smaak brengen met peper.
- De paddenstoelen in een beetje boter bakken en op smaak brengen.
- Verhit een pan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur.
- Voeg wat olie toe en bak de reepjes snel om en om bruin van buiten en gaar van binnen.
- De salade met de dressing mengen en over de borden verdelen.
- De reepjes en de gebakken paddenstoelen erover verdelen.
- Garneren met de eetbare bloemen en Parmezaanse kaas.
Trefwoord kalfsvleesreepjes