Kalfsvleesreepjes Stroganoff met Spätzle

Kalfsvleesreepjes Stroganoff met Spätzle is een heerlijke en klassieke comfort food maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. De malse kalfsvleesreepjes worden gebakken in een romige saus met champignons, ui, crème fraîche en wodka. De spätzle, Duitse eiernoedels, zorgen voor een stevige en textuurrijke basis voor de stroganoffsaus.

Kalfsvleesreepjes stroganoff met spätzle

Kalfsvleesreepjes Stroganoff met Spätzle is een heerlijke en klassieke comfort food maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. De malse kalfsvleesreepjes worden gebakken in een romige saus met champignons, ui, crème fraîche en wodka. De spätzle, Duitse eiernoedels, zorgen voor een stevige en textuurrijke basis voor de stroganoffsaus.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 4 st stroganoff met saus kalfsvleesreepjes
  • Voor de spätzle:
  • 300 g bloem
  • 4 eieren
  • 1 tl zout
  • 125 ml water
  • 2 el boter
  • Gehakte peterselie om te bestrooien

Instructies
 

  • Maak een glad deeg van de bloem, eieren, zout en water. Sla met een kooklepel net zolang op het deeg tot het begint te glanzen. Dek het deeg af met een theedoek en laat ongeveer 15 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en verwarm de reepjes stroganoff met saus circa 20 minuten op het middelste rooster.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Druk het spätzledeeg dun uit op een natte snijplank en snij het portie voor portie dun in het kokende water. U kunt het deeg ook door een spätzlepers in het kokende water persen. Giet de gekookte spätzle af en kiep in een voorverwarmde schotel met boter. Roer goed door zodat de spätzle niet aan elkaar kleven. Verdeel de reepjes stroganoff en saus op voorverwarmde borden. Leg de spätzle ernaast en bestrooi met de fijn gehakte peterselie en serveer.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven