Kalfszwezerik met pasta en champignons.

Kalfszwezerik met pasta en champignons is een gerecht waarin de zachte structuur van kalfszwezerik perfect samengaat met al dente gekookte pasta.

Kalfszwezerik met pasta en champignons.

Kalfszwezerik met pasta en champignons is een luxueus en smaakvol gerecht waarin de zachte structuur van kalfszwezerik perfect samengaat met al dente gekookte pasta.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 26 minuten

Ingredients
  

  • 600 gram kalfszwezerik hart
  • 300 gram pasta
  • 200 gram champignons
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 ui
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 80 gram verse Parmezaanse kaas geraspt
  • peper en zout

Instructions
 

  • Bestel de zwezerik enkele dagen van te voren bij uw slager.
  • Kook de zwezerik ca. 6 minuten in water met zout en laat het onder druk (tussen twee borden met een gewichtje erop) afkoelen in de koelkast.
  • Verwijder met een kleine mesje de velletjes en andere ongeregeldheden.
  • Snijd plakjes van de zwezerik en bak deze krokant in 2 eetlepels boter.
  • Kook de pasta beetgaar in water met wat zout.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de champignons in partjes en bak deze samen met de ui in de rest van de boter gaar.
  • Vermeng de pasta met de champignonpartjes, crème fraîche en de kaas en breng op smaak met peper en zout.
  • Lepel de pasta op de warme borden en leg de krokant gebakken plakjes zwezerik erop.
  • Bestrooi het gerecht met het peterselie.
Trefwoord kalfszwezerik
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven