Deze lentesalade met sashimi van kalfshaas is een heerlijk en fris gerecht perfect voor de warme dagen. De malse kalfshaas wordt geserveerd als sashimi, dat is rauw, dun gesneden vlees. De salade met lentegroenten en een lichte vinaigrette completeert dit gerecht.
Lentesalade met sashimi van kalfshaas
Deze lentesalade met sashimi van kalfshaas is een heerlijk en fris gerecht perfect voor de warme dagen. De malse kalfshaas wordt geserveerd als sashimi, dat is rauw, dun gesneden vlees. De salade met lentegroenten en een lichte vinaigrette completeert dit gerecht.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 400 gram kalfshaas
- sesamzaadjes zwart en wit
- olie om te bakken
- peper en zout
- Voor de salade:
- witte en groene asperges gekookt of gebakken
- 20 witlofblaadjes
- 20 little gemsla blaadjes
- 1 rode puntpaprika
- 1 oranje puntpaprika
- 20 watermeloenbolletjes
- 20 komkommerbolletjes
- ¼ chilipeper fijngesneden
- zwarte olijven gedroogd, 2-4 uur op 80-90°C in de oven
- 3 gekookte eieren in kwarten
- kruidenblaadjes: dragon waterkers en kervel
- olijfolie
- aceto balsamicovinaigrette
- peper en zout
- Bereidingswijze
Instructies
- Laat de kalfshaas in ca een uur op kamertemperatuur komen. Verhit een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur en braad de haas om en om aan in ca 3-4 minuten zodat deze mooi gekleurd is, laat even rusten en snij dan in dunne plakjes.
- Dresseer de sla en witlof met de asperges op de borden en verwerk de plakjes haas erin, garneer met dunne plakjes paprika, de eieren en de meloen/ komkommer bolletjes. Strooi wat peper en zout op het vlees en de eieren, garneer af met de kruidenblaadjes en lepel de vinaigrette over het gerecht.
- Bon apetit!
- Dit recept is gemaakt met Peter’s Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!