
Macaroni met kalfsgehakt en romige tomatensaus
Een heerlijk pastagerecht waarin kalfsgehakt wordt gecombineerd met een fluweelzachte tomatensaus. De saus, verrijkt met een vleugje room, zorgt voor een perfecte balans tussen fris en romig.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 500 gram kalfsgehakt
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 250 gram soepgroente
- zout en versgemalen peper
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 400 gram elleboogjes macaroni
- 0,125 liter room
- 1 blik gepelde tomaat
- eventueel allesbinder
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie en pers de knoflook erboven uit.
- Bak de ui ca. 2 minuten mee, voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg de soepgroenten en de gepelde tomaten met vocht toe.
- Breng dit alles al roerend aan de kook en laat het op een lage warmtebron zonder deksel ca. 10 minuten pruttelen en eventueel iets binden.
- Voeg naar smaak zout, peper en kruiden toe.
- Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Laat de macaroni uitlekken in een zeef of vergiet.
- Neem de pan met het gehaktgerecht van het vuur en roer er de slagroom door.
- Voeg de macaroni toe, meng goed en serveer het direct.
- Lekker met geraspte kaas en een frisse komkommersalade.
Trefwoord kalfsgehakt