Macaroni met kalfsgehakt en romige tomatensaus

Een heerlijk pastagerecht waarin kalfsgehakt wordt gecombineerd met een fluweelzachte tomatensaus. De saus, verrijkt met een vleugje room, zorgt voor een perfecte balans tussen fris en romig.

Macaroni met kalfsgehakt en romige tomatensaus

Een heerlijk pastagerecht waarin kalfsgehakt wordt gecombineerd met een fluweelzachte tomatensaus. De saus, verrijkt met een vleugje room, zorgt voor een perfecte balans tussen fris en romig.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram soepgroente
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 400 gram elleboogjes macaroni
  • 0,125 liter room
  • 1 blik gepelde tomaat
  • eventueel allesbinder

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olie en pers de knoflook erboven uit.
  • Bak de ui ca. 2 minuten mee, voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg de soepgroenten en de gepelde tomaten met vocht toe.
  • Breng dit alles al roerend aan de kook en laat het op een lage warmtebron zonder deksel ca. 10 minuten pruttelen en eventueel iets binden.
  • Voeg naar smaak zout, peper en kruiden toe.
  • Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  • Laat de macaroni uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Neem de pan met het gehaktgerecht van het vuur en roer er de slagroom door.
  • Voeg de macaroni toe, meng goed en serveer het direct.
  • Lekker met geraspte kaas en een frisse komkommersalade.
Trefwoord kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven