Oester met warme salade van nieuwe aardappeltjes met geraspte citroen en rucola

Dit gerecht is een ware culinaire parel: kalfsvlees-oester met warme salade van nieuwe aardappeltjes met geraspte citroen en rucola. De malse kalfsvlees-oester wordt gecombineerd met de frisse smaken van een warme salade met nieuwe aardappeltjes, citroen en rucola.

Oester met warme salade van nieuwe aardappeltjes met geraspte citroen en rucola

Dit gerecht is een ware culinaire parel: kalfsvlees-oester met warme salade van nieuwe aardappeltjes met geraspte citroen en rucola. De malse kalfsvlees-oester wordt gecombineerd met de frisse smaken van een warme salade met nieuwe aardappeltjes, citroen en rucola.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kalfsoester
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout en peper
  • 1 kg verse krieltjes in de schil
  • 150 gram rucola
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 citroen geraspte schil en sap

Instructies
 

  • Wrijf de oesters in met de olijfolie. Laat ze op temperatuur komen buiten de koeling, circa 30 minuten. Borstel en was de krieltjes. Kook de krieltjes in water met zout gaar. Giet de krieltjes af en hou warm.
  • Grill de oesters om en om in een matig hete pan circa 3 minuten aan iedere kant. Laat het vlees rusten op een warm bord en dek af met plasticfolie. Vlak voor het serveren bestrooien met zout en peper Snij de krieltjes door de helft, meng in een ruime kom met de olijfolie en de rucola sla. Bestrooi met zeezout.
  • Verdeel de krieltjes met de rucola op het midden van 4 warme borden bestrooi met de geraspte citroenschil en besprenkel met het citroensap. Snij het vlees in plakjes en leg op de krieltjes en rucola salade.
Trefwoord kalfsoester
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven