Oosterse soep met gehaktballetjes, haasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.

Oosterse soep met kalfsgehaktballetjes, kalfshaasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 200 gram kalfsgehakt
  • 1 theelepel komijn heel
  • 2 eetlepels thaise basilicum
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 4 tournedos a 120 gr ontvliesde kalfshaas
  • 1 liter misosoup
  • 1 ui
  • 30 gram verse gember
  • 1 stuk citroengras
  • 1 stuk steranijs
  • 150 gram gedroogde noodles
  • 400 gram gesneden groentenmix parika bosui prei taugé pepertje etc
  • 2 eetlepels platte peterselie grof gesneden
  • 2 eetlepels koriander grof gesneden
  • 2 limoenen in partjes
  • 1 bosje thaise basilicum

Instructies
 

  • Meng het gehakt met komijn, 2 eetlepels Thaise basilicum en hoisin saus.
  • Maak hier kleine balletjes van en bewaar in koelkast.
  • Was de ui, laat de schil eraan, door de helft snijden en leg met de gesneden kant op een goed verwarmde grillpan, snij de gember door en leg ook in de grillpan en laat mooi kleuren.
  • Breng de miso soup zachtjes aan de kook.
  • Voeg de ui, de gember, citroengras en steranijs toe.
  • Laat gedurende 1 uur zachtjes trekken op laag vuur.
  • Giet de bouillon daarna door een zeef in een schone pan.
  • Doe de gehaktballetjes in de bouillon en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • Kook de noodles volgens beschrijving op de verpakking.
  • Verwarm een koekenpan met dikke bodem tot matige temperatuur en doe olijfolie in de pan.
  • Bak de haasbiefstukjes om en om circa 3 minuten aan ieder kant tot ze goudbruin zijn.
  • Laat even rusten op een warm bord.
  • Bestrooi de biefstukjes met de gesneden peterselie en koriander.
  • Dek af met plasticfolie.
  • Neem grote soepkommen.
  • Leg aan de zijkant in iedere kom de warme noodles en schep daarop de gehaktballetjes.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en blancheer de groenten 1 minuut.
  • Schep de groenten aan de andere kant in de kom.
  • Snij de biefstukjes in dunne plakjes en verdeel de plakjes over de kommen.
  • Schenk de kokende bouillon over het het vlees.
  • Garneer met thaise basilicum en partjes limoen.
  • Thaise basilicum, hoisin saus en misopasta voor de soep vind je in de Toko.
Trefwoord kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfslendestuk met kruidenkorst, gebraden boterasperges en brood

Een elegant en smaakvol gerecht waarin mals kalfslendestuk wordt omhuld door een knapperige kruidenkorst, vol aromatische verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De boterzachte asperges, gebraden tot een lichte karamelisatie, voegen een rijke, nootachtige smaak toe die perfect past bij het delicate kalfsvlees.

Lees verder
Recepten

Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes

Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.

Lees verder
Recepten

Kalfshaas met truffelmarinade en kervelvinaigrette

Kalfshaas met truffelmarinade en kervelvinaigrette
Een verfijnd en luxueus gerecht waarin de zachte, malse kalfshaas wordt smakelijker door een rijke truffelmarinade. De subtiele aardse tonen van truffel complementeren perfect de delicate smaak van het kalfsvlees, terwijl de frisse kervelvinaigrette een lichte, aromatische tegenhanger biedt.

Lees verder
Scroll naar boven