Oosterse soep met kalfsgehaktballetjes, kalfshaasbiefstuk en noodles
Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 200 gram kalfsgehakt
- 1 theelepel komijn heel
- 2 eetlepels thaise basilicum
- 2 eetlepels hoisin saus
- 4 tournedos a 120 gr ontvliesde kalfshaas
- 1 liter misosoup
- 1 ui
- 30 gram verse gember
- 1 stuk citroengras
- 1 stuk steranijs
- 150 gram gedroogde noodles
- 400 gram gesneden groentenmix parika bosui prei taugé pepertje etc
- 2 eetlepels platte peterselie grof gesneden
- 2 eetlepels koriander grof gesneden
- 2 limoenen in partjes
- 1 bosje thaise basilicum
Instructies
- Meng het gehakt met komijn, 2 eetlepels Thaise basilicum en hoisin saus.
- Maak hier kleine balletjes van en bewaar in koelkast.
- Was de ui, laat de schil eraan, door de helft snijden en leg met de gesneden kant op een goed verwarmde grillpan, snij de gember door en leg ook in de grillpan en laat mooi kleuren.
- Breng de miso soup zachtjes aan de kook.
- Voeg de ui, de gember, citroengras en steranijs toe.
- Laat gedurende 1 uur zachtjes trekken op laag vuur.
- Giet de bouillon daarna door een zeef in een schone pan.
- Doe de gehaktballetjes in de bouillon en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
- Kook de noodles volgens beschrijving op de verpakking.
- Verwarm een koekenpan met dikke bodem tot matige temperatuur en doe olijfolie in de pan.
- Bak de haasbiefstukjes om en om circa 3 minuten aan ieder kant tot ze goudbruin zijn.
- Laat even rusten op een warm bord.
- Bestrooi de biefstukjes met de gesneden peterselie en koriander.
- Dek af met plasticfolie.
- Neem grote soepkommen.
- Leg aan de zijkant in iedere kom de warme noodles en schep daarop de gehaktballetjes.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en blancheer de groenten 1 minuut.
- Schep de groenten aan de andere kant in de kom.
- Snij de biefstukjes in dunne plakjes en verdeel de plakjes over de kommen.
- Schenk de kokende bouillon over het het vlees.
- Garneer met thaise basilicum en partjes limoen.
- Thaise basilicum, hoisin saus en misopasta voor de soep vind je in de Toko.
Trefwoord kalfsgehakt