Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Pasteitjes met kalfsgehakt, olijven en kruiden
Knapperig gebakken pasteitjes gevuld met een hartige mix van gekruid gehakt, ziltige stukjes olijf en een verfijnde selectie van mediterrane kruiden zoals oregano en komijn.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
gram
kalfsgehakt
1
eetlepel
olijfolie
1
middelgrote ui fijngesneden
2
teentjes knoflook fijngehakt
20
olijven zonder pit in schijfjes
2
eetlepels
peterselie fijngehakt
1
eetlepel
gemalen komijn
1
theelepel
gedroogde oregano
2
eetlepels
gewelde rozijnen
2
eieren hardgekookt en grof gehakt
zout en peper uit de molen
20
plakjes
bladerdeeg
2
eieren losgeklopt
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren.
2
Voeg het gehakt toe en bak het totdat het gaar, los en rul is.
3
Voeg de olijven en kruiden toe en bak dit even mee.
4
Voeg het gehakte eieren en de rozijnen toe en breng alles met zout en peper op smaak.
5
Schep ongeveer 1 eetlepel vulling in het midden van elk plakje bladerdeeg.
6
Bestrijk het bladerdeeg rondom met een kwastje losgeklopt ei, vouw het dubbel tot een driehoek en druk het aan de randen iets aan.
7
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak het in ca. 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180° C.
8
Lekker met tomatensalade, tussendoor of bij het aperitief.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.