Pittige ribeyesteaks met warme paprika en gebakken aardappelen

Dit recept voor pittige ribeyesteaks met warme paprika en gebakken aardappelen is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. De malse ribeyesteaks worden gemarineerd in een pittige marinade en vervolgens gegrild totdat ze perfect gaar zijn. De warme paprika en gebakken aardappelen maken het gerecht compleet en zorgen voor een smaakvolle en vullende maaltijd.

Pittige ribeyesteaks met warme paprika en gebakken aardappelen

Dit recept voor pittige ribeyesteaks met warme paprika en gebakken aardappelen is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. De malse ribeyesteaks worden gemarineerd in een pittige marinade en vervolgens gegrild totdat ze perfect gaar zijn. De warme paprika en gebakken aardappelen maken het gerecht compleet en zorgen voor een smaakvolle en vullende maaltijd.
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 stuks 180-200 g. kalfsribeye
  • Zout
  • Peper
  • Chilipoeder
  • 1 el spijsolie
  • 1 el boter
  • Voor de warme paprika
  • 400 g gemengde paprika’s
  • 2 el spijsolie
  • Zout
  • Peper
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • Voor de gebakken aardappels
  • 800 g vastkokende in de schil gekookte aardappels gepeld van de vorige dag
  • 1 ui
  • 100 g gerookt doorregen spek
  • Spijsolie om te bakken

Instructies
 

  • Droog de steaks met keukenpapier en verwarm ze voor in de oven met onder- en bovenwarmte op 90°C . Kruid de steaks met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olie en de boter in een grote pan op een hoog vuur en schroei de steaks in 2 minuten aan beide kanten dicht. Haal ze uit de pan en leg ze op het grillrooster van de oven. Gaar ze in een voorverwarmde oven nog 20 minuten na.
  • Halveer de paprika en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Was de twee helften, dep ze droog en snijd ze in zeer kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de paprikastukjes daarin 6-8 minuten op een matig vuur. Kruid het geheel met zout en peper, en houd warm.
  • Snijd de aardappels in schijfjes, maak de ui schoon en snipper die. Snijd het spek in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak daarin de aardappels op een matig vuur. Keer tussendoor voorzichtig om. Voeg zodra de aardappels knapperig beginnen te worden de ui en het spek toe, en laat meebakken.
  • Haal de steaks uit de oven en verdeel ze over de borden. Verdeel de warme paprika er omheen en serveer met de gebakken aardappelen.
Trefwoord kalfsribeye
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven