Provençaalse kalfsvleesreepjes.

Provençaalse kalfsvleesreepjes.

Een heerlijk mediterraan gerecht waarin malse kalfsvleesreepjes worden bereid met de zonnige smaken van de Provence.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingredients
  

  • 500 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 doosje champignons
  • olijfolie
  • 1 bosje met 6 lente-uitjes
  • 1 – 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 2 pomodori tomaten of pruimtomaten in stukjes gesneden
  • tarwebloem
  • eventueel wat zout en versgemalen peper naar smaak

Instructions
 

  • Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Bebloem de reepjes (doe de reepjes in een zakje, voeg de bloem toe, knoop het zakje dicht en schudden).
  • Verwarm een wok, voeg de olijfolie toe en fruit de in ringetjes gesneden lente-uitjes.
  • Voeg de reepjes toe en bak ze rondom bruin op middelmatig vuur.
  • Dan de klein-gesneden champignons toevoegen, de in stukjes gesneden tomaten en de Provençaalse kruiden toevoegen (Indien u de kruiden niet op oliebasis kunt verkrijgen, kunt u ook droge kruiden toevoegen. Week de kruiden dan even in olijfolie).
  • Roerbak totdat alles warm is en dien meteen op.
  • Lekker met verse tagliatelli.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven