Reverse searing is een kooktechniek die de perfecte garing voor vlees garandeert: een malse, sappige binnenkant met een heerlijk gegrilde korst. Deze techniek is perfect voor kalfs dunne lende, een mager stuk vlees dat extra aandacht verdient tijdens het koken.
Reverse seared kalfs dunne lende
Reverse searing is een kooktechniek die de perfecte garing voor vlees garandeert: een malse, sappige binnenkant met een heerlijk gegrilde korst. Deze techniek is perfect voor kalfs dunne lende, een mager stuk vlees dat extra aandacht verdient tijdens het koken.
Totale tijd 40 minuten min
Ingrediënten
- 800 gram dunne kalfslende
- 400 gram gemengde paddenstoelen gesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 grote sjalot fijngesneden
- 250 gram sugar snaps
- boter om te bakken
- olijfolie
- 2 grote friet aardappelen
- rode wijnjus of saus naar keuze
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 80°C, besprenkel de lende in een ovenschaal met olijfolie en versgemalen peper en smeer goed in met een kwastje. Zet in de oven en gaar voor 45 minuten.
- Schil de aardappelen en snij in dunne frietjes, spoel goed om het zetmeel te verwijderen zodat ze tijdens het bakken niet aan elkaar bakken.
- Blancheer de sugar snaps ca 2-3 minuten in kokend water. Bak de paddenstoelen in een hete koekenpan met wat olie kort aan, voeg de knoflook en sjalot toe en roer goed om. Voeg de sugar snaps, een klont boter en peper en zout naar smaak toe en bak nog even goed door.
- Bak de frietjes in een koekenpan met ruim olie op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn en laat uitlekken, breng op smaak met zout.
- Haal de lende uit de oven en leg op de vetkant in een hete koekenpan en bak krokant, draai om en bak 1-2 minuten. Laat kort rusten en snij in vier entrecotes.
- Leg de entrecote op
Trefwoord kalfslende
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!