Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Ribeye met coco de Paimpol en ganzelever.
De rosé gebakken kalfsribeye vormt de basis, de delicate romige Coco de Paimpol – een fijnere Franse boonsoort – zorgt voor een subtiele afronding van het gerecht.
Voorbereidingstijd
120 minuten
Bereidingstijd
60 minuten
Totale bereidingstijd
180 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfsribeye
400
gram
coco de Paimpol
150
gram
ganzenlever
10
tomaten
2
teentjes knoflook
1
ui
50
gram
zwarte olijven
1
liter
blanke fond
50
gram
boter
olijfolie
basilicum
3
takjes rozemarijn
Bereidingswijze
Stap 0/11 (0% voltooid)
1
Pliceer alle tomaten, verwijder het zaad en snijd 5 stuks fijn.
2
Verwarm een beetje olijfolie en fruit er de gesnipperde sjalot en gehakte knoflook in aan.
3
Voeg de rozemarijn en de fijngesneden tomaat toe en laat zachtjes sudderen.
4
Kruid de overige tomaat met olijfolie, peper en zout, verdeel over een bakplaat en laat in de oven van 90 ºC 2 uur konfijten.
5
Week de bonen een nacht in koud water, spoel af en zet op met de blanke fond, wat rozemarijn en knoflook.
6
Breng op smaak met zout als ze bijna gaar zijn en laat in het kookvocht afkoelen.
7
Kruid de ribeye's stevig met peper en zout en kleur goed in olijfolie.
8
Voeg de roomboter en een takje rozemarijn toe en laat tot de juiste cuisson komen onder voortdurend bedruipen.
9
Snijd de olijven in vieren en snijd de gekonfijte tomaat in julienne.
10
Meng met de bonen, voeg de gesudderde tomaat toe en bind met de in blokjes gesneden ganzenlever.
11
Trancheer de ribeye's, serveer op de bonen en werk af met wat van het braadvocht en enkele druppels olijfolie.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.
Hotdog van kalfssaucijs met coleslaw, gekarameliseerde ui en knapperige toppings.
Vitello Tonato van kalfsmedaillon met gedroogde kappertjes.