Kalfsribeye met puree van boternoot pompoen, knolselderijblokjes en limoenricotta
Kalfsibeye met puree van boternootpompoen, knolselderijblokjes en limoenricotta is een culinaire creatie die robuuste smaken combineert met verfijnde texturen.
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 4 stuks kalfsribeye 1
- 2 eetl olijfolie
- 400 gram boternoot pompoen schoon in blokjes
- Klontje boter
- 3 dl kippenbouillon
- 200 gram knolselderijblokjes van 1 cm
- 4 eetl. olijfolie|
- Zout en peper
- 150 gram ricotta
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
Instructies
- De ribeye’s insmeren met olijfolie en op temperatuur laten komen buiten de koeling circa 20 minuten. Boternoot pompoen stoven in een pan met een klontje boter, zout peper. Kalfsbouillon toevoegen en gaar stoven in circa 20 minuten. In keukenmachine pureren. Verwarm een koekenpan met olijfolie. De knolselderijblokjes rondom mooi bruin bakken op matig vuur, bestrooien met zout en peper. De ricotta mengen met het sap en de schilletjes van de limoen en sinaasappel.
- Grillpan voorverwarmen, matig heet. De ribeye’s aan iedere kant ca 3 min grillen. Laten rusten op een warm bord. Daarna bestrooien met zout, peper.
- Maak strepen ricotta en pompoenpuree op 4 warme borden. Snij de ribeye’s en leg op de puree, garneer met de knolselderijblokjes en rasp wat van de sinaasappel en limoen over het vlees.
Trefwoord kalfsribeye