Deze riblap met geroosterde groenten en selderijpiepers is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor een koude winterdag. De malse riblap wordt omringd door een medley van geroosterde groenten, terwijl de romige selderijpiepers zorgen voor een extra vleugje comfort.
Riblap met geroosterde groenten en selderijpiepers
Deze riblap met geroosterde groenten en selderijpiepers is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor een koude winterdag. De malse riblap wordt omringd door een medley van geroosterde groenten, terwijl de romige selderijpiepers zorgen voor een extra vleugje comfort.
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 4 stuks kalfsriblap
- 2 eetl olijfolie
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 dl witte wijn
- 2 dl kalfsfond
- zout en peper
- Voor de geroosterde groenten:
- 300 gram winterpeen in staafjes van ca 5 cm lengte x ½ cm dikte
- 300 gram knolselderij ook in staafjes
- 3 dl olijfolie
- Voor de selderijpiepers:
- 600 gram aardappels
- 30 gram bladselderij
- 1 dl olijfolie
Instructies
- Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Vlees in olijfolie op matig vuur rondom bruin bakken. Sjalotjes toevoegen en even aanfruiten. Afblussen met witte wijn en kalfsfond. Circa 90 minuten stoven op laag vuur.
- Groenten staafjes mengen met olijfolie en zout. Uitspreiden op een bakplaat en in de oven garen circa 25 minunten op 175°C. Bestrooien met zout en peper. Aardappels wassen en in de schil koken, afgieten en in grove stukken snijden. In een schaal doen, bestrooien met grof zeezout en de gesneden bladselderij. Giet de olijfolie eroverheen.
- Verdeel de groenten en de selderijpiepers over 4 warme borden, leg hierbij het vlees. Lepel er een beetje van de vleesjus over.
Trefwoord kalfsriblap
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!