Dit gerecht is een ware Hollandse klassieker: riblappen met stamppotje van raapstelen, jus van dragon en sjalotjes. De malse riblappen worden gesmoord in een rijke jus met dragon en sjalotjes. De stamppot van raapstelen is romig en smaakvol, en samen met de jus en riblappen vormt dit een compleet en heerlijk gerecht.
Riblappen met stamppotje van raapstelen, jus van dragon en sjalotjes
Dit gerecht is een ware Hollandse klassieker: riblappen met stamppotje van raapstelen, jus van dragon en sjalotjes. De malse riblappen worden gesmoord in een rijke jus met dragon en sjalotjes. De stamppot van raapstelen is romig en smaakvol, en samen met de jus en riblappen vormt dit een compleet en heerlijk gerecht.
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 4 stuks kalfsriblap
- 2 eetl olijfolie
- 4 sjalotjes in de lengte gesneden
- Blaadje laurier Takje tijm
- 1 eetl tomatenpuree
- 2 dl witte wijn
- 2 dl kalfsfond
- 2 eetl. gehakte dragon
- zout en peper
- 1 kg kruimige aardappels
- 3 bosjes raapstelen
- 50 gram boter
- 2 eetl crème fraîche
Instructies
- Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Bak de riblappen om en om bruin in matig hete olijfolie. Voeg de sjalotjes toe en fruit het licht aan, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Voeg laurier en tijm toe. Gaar op laag vuur in circa 70 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Voor het raapstelenstampje: Schil de Aardappels, was en kook gaar in water met zout. Giet het daarna af en stoom het droog. Stamp het geheel met een pureestamper. Pluk en was de raapstelen en roer het door de warme aardappels met zachte boter en crème fraîche. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
- Schep de puree op het midden van de warme borden en leg hierop het vlees. Meng de verse dragon op het laatst door de vleesjus en lepel over het vlees.
Trefwoord kalfsriblap
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!