Dit recept voor roergebakken kalfsvleesreepjes met kaassaus is perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd op een drukke doordeweekse dag. De malse kalfsvleesreepjes worden gecombineerd met een romige kaassaus.
Roergebakken kalfsvleesreepjes met kaassaus
Dit recept voor roergebakken kalfsvleesreepjes met kaassaus is perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd op een drukke doordeweekse dag. De malse kalfsvleesreepjes worden gecombineerd met een romige kaassaus.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 500 gram kalfsvleesreepjes
- 1 eetlepel boter
- 1,5 deciliter melk halfvol
- 1,5 deciliter crème fraîche
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas geraspt
- 1 eetlepel gorgonzola of Danish blue verkruimeld
- 2 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
- 1 bosje groene asperges
- 1 bakje champignons in ¼ partjes gesneden
- zout en peper uit de molen
Instructies
- Blancheer de asperges ca. 2 minuten. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsvlees-reepjes mooi bruin en nog rosé van binnen. Voeg intussen de champignons en de geblancheerde groene asperges toe en roerbak deze even mee.
- Neem de kalfsvleesreepjes uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd de reepjes warm. Verwarm de melk en voeg de kaassoorten toe. Laat het enkele minuten zachtjes doorkoken.Roer er de crème fraîche en gehakte peterselie door (niet meer koken) en vermeng de saus met het reepjesvlees.
- Lekker met aardappelpuree, verrijkt met basilicum.
Trefwoord kalfsvleesproduct
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!