Roergebakken kalfsvleesreepjes met mango en basilicum

Dit recept voor roergebakken kalfsvleesreepjes met mango en basilicum is perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd op een drukke doordeweekse dag. De malse kalfsvleesreepjes worden gecombineerd met de zoete mango en frisse basilicum.

Roergebakken kalfsvleesreepjes met mango en basilicum

Dit recept voor roergebakken kalfsvleesreepjes met mango en basilicum is perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd op een drukke doordeweekse dag. De malse kalfsvleesreepjes worden gecombineerd met de zoete mango en frisse basilicum.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gr kalfsvleesreepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook geperst
  • 1/4 rode Spaanse peper in plakjes gesneden
  • 8 witte asperges geschild en in drieën gesneden of ongeschilde groene asperges
  • 2 eetlepels sake
  • 1 eetlepel basilicumblaadjes in reepjes gesneden
  • 1 kleine mango geschild
  • zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Snijd het vruchtvlees van de mango in reepjes. Verwarm de olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de kalfsvleesreepjes mooi bruin en nog rosé van binnen.
  • Neem de reepjes uit de wok, bestrooi het met zout en peper en houd het warm. Roerbak de knoflook, de plakjes Spaanse peper en de asperges in de overgebleven olijfolie zonder te kleuren. Voeg sake en de mango toe, roerbak het geheel nog even, verwarm de kalfsvleesreepjes in het mengsel en voeg als laatste de gesneden blaadjes basilicum toe.
  • Lekker met kleefrijst en gemarineerde gember.
Trefwoord kalfsvleesproduct
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven