Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Saucijsjes met stamppotje van andijvie en jus van sjalotjes en rode wijn
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
25 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
8
stuks kalfssaucijs
30
gram
roomboter
2
sjalotjes gehakt
1
deciliter
rode wijn
2
deciliter
kalfsfond
1500
gram
kruimige aardappels
400
gram
andijvie fijngesneden
peper uit de molen
zout naar smaak
Bereidingswijze
Stap 0/4 (0% voltooid)
1
Schil de aardappels, snij in 4-en, spoel af en zet op hoog vuur met koud water en iets zout. Als de piepers koken, vuur op een half pitje en zachtjes gaarkoken met deksel schuin op de pan. Verwarm ondertussen een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur. Bak de saucijsjes rondom goudbruin en gaar in de roomboter. Haal de saucijsjes uit de pan en leg op een warme schaal. Dek af met plasticfolie.
2
Zet de koekenpan terug op het vuur, voeg sjalotjes toe en fruit even aan. Afblussen met rode wijn, voeg kalfsfond toe en laat even inkoken. Je kan de jus eventueel iets afbinden met aardappelzetmeel.
3
Giet de gare aardappels af en zet de pan terug op het vuur, schud even om. Zet het vuur uit en voeg de andijvie toe. Meng de aardappelen en de andijvie met een pureestamper. Als je de stamppot iets smeuïger wilt maken kun je altijd een scheutje gekookte melk, of kokende groenten bouillon toevoegen. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
4
Serveer in een grote schaal met de saucijsjes erop, of verdeel over 4 warme borden.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.