Schnitzels met groene bonen salade en tomaat

Schnitzels met groene bonensalade en tomaat is een tijdloze klassieker in de Nederlandse keuken. De combinatie van malse schnitzels, knapperige groene bonensalade en sappige tomaten is een ware smaakbom.

Schnitzels met groene bonen salade en tomaat

Schnitzels met groene bonensalade en tomaat is een tijdloze klassieker in de Nederlandse keuken. De combinatie van malse schnitzels, knapperige groene bonensalade en sappige tomaten is een ware smaakbom.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak
  • 500 gram groene sperziebonen
  • zout naar smaak
  • 8 lente-uien
  • 400 gram kleine trostomaten
  • Voor de vinaigrette:
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 snufje suiker
  • 8 eetlepels olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Haal het kalfsvlees 30 minuten voor het klaarmakenbereiding uit de koelkast. Dep het kalfsvlees droog en snijd het dwars op de vezels in kleine, dunne schnitzels. Verhit de olijfolie in een pan en braad de kalfsschnitzels 2 – 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper, en neem de pan van het vuur. Neem het kalfsvlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
  • Maak de bonen schoon, was ze, snijd ze eventueel wat kleiner en kook ze in zout water in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, laat schrikken onder de koude kraan en laat uitdruipen. Maak de lente-uien schoon, snijd de witte en groene delen dwars in 2 cm lange stukken. Was de tomaten, verwijder de steelaanzet en snijd ze in vieren. Was de peterselie, schud die droog, ris de blaadjes af en hak ze fijn.
  • Vermeng de azijn met 1 eetlepel water, zout, peper en suiker. Klop de olijfolie er geleidelijk doorheen, roer de peterselie erdoor. Doe de bonen en de tomaten in een grote slakom en meng 2/3 van de vinaigrette erdoor. Verhit de olijfolie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak de kalfsschnitzels 2 – 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur. Neem het kalfsvlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Zet de vleespan weer op het vuur en bak de lente-uien in het overgebleven braadvet op gemiddeld vuur 3 – 4 minuten. Doe de lente-uien bij de salade.
  • Meng de salade goed en schik die op de borden. Leg de kalfsschnitzels erop, druppel de rest van de vinaigrette erover en serveer. Lekker met stokbrood.
Trefwoord kalfsschnitzels
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven